בימינו, יותר מתמיד, אתרי האינטרנט הם חלק בלתי נפרד מחיינו. לכל אותם האתרים, הייתה “נקודת התחלה” – מישהו בנה אותם! יש המון בוני אתרים, וגם אני מספק שירותי בניית אתרים. רבים מכם בטח חושבים: למה לי לבנות אתר? כמה כל העסק הזה יעלה? וכו' – אני מתחייב לענות על כל השאלות.
חשיבות בניית אתרים – למה לי לבנות אתר?
מדובר בשאלה לגיטימית לחלוטין! גם היום, לא כולם מודעים לחשיבות העצומה של התחום, שברובה נגזרת מחשיבות האתר האינטרנט, באופן כללי. מבולבלים? אל דאגה, הנה היתרונות של “העסק”:
- מקצועיות: בנייה איכותית של אתר אינטרנט תשדרג את מוניטין העסק שלכם. ללא צל של ספק, אתר האינטרנט הוא “הפרצוף” הדיגיטלי של העסק.
- רווח, “עוד כסף”: אין טעם להכחיש – הכל סובב סביב הרווח והכסף. כיום, הזירה הפרסומית האינטרנטית “חמה” מתמיד, ולא נראה שזה עומד להשתנות. במילים אחרות, כדאי לכם להשקיע ב־”מניית האינטרנט” בזמן הנכון, כך שתוכלו לקצור את היבול.
- האתר הוא “המגרש שלכם”: באתר שלכם תוכלו להציג את השירותים, תיק העבודות שלכם ו־”שאר הירקות”. בניית אתר אינטרנט מספקת לכם פלטפורמה ייחודית לכל אלו – וזה עובד רק לטובתכם (!).
- חיסכון בזמן: כפי שציינו בסעיף הקודם, ניתן להציג את השירותים, תיק העבודות, אזורי השירות שלנו וכו' באתר. בזכות הוספת הפרטים הללו, נחסוך לנו שיחות טלפון ארוכות ומייגעות (זמן = כסף, בכל זאת). זאת, מכיוון שכל הפרטים יהיו באתר, ולא יהיה עוד צורך במענה טלפוני, למעט מקרי קצה.
מה? אלו כל היתרונות? טוב, לא ממש (או יותר נכון, “ממש לא”). לאתר האינטרנט המודרני יש אינספור יתרונות, ולא נוכל להיכנס לכולם, מסיבות ברורות. אלו “עיקרי הדברים”.
ממה מורכב המחיר? מה טווח המחירים?
מן הסתם, לא תרצו “לקנות חתול בשק” (ובצדק!). לכן, החלטתי להציג את המרכיבים העיקריים שמרכיבים את
המחיר – הדברים עליהם אני “מסתכל” כאשר אני קובע את מחיר הבנייה:
- סוג הבנייה והאתר: כמות העבודה בבנייה משתנה מאתר לאתר. במקרה בו הבנייה מבוססת תבנית, עם שימוש בתוסף האלמנטור, המחיר יוזל. ומנגד, אם מדובר בבנייה מאפס, המחיר יעלה. לצד סוג הבנייה, גם סוג האתר עצמו משנה: אתר תדמיתי ממוצע יעלה פחות מאתר עסקי “מפוצץ”, המשולב עם חנות ועוד.
- עיצוב גרפי: כחלק מבניית האתר, נדרשת עבודה גרפית מתמדת: סליידרים, לוגו וכו'. מחיר הבנייה מורכב גם מכך. אם נדאג לעיצובים בעצמנו, כמובן שלא ייכללו במחיר. אולם, אם יהיו באחריות הבונה, הם ייכללו במחיר ועוד איך (ו־”ידאגו” להעלות אותו).
- דרישות ותיקונים: כמו בכל תחום, דרישות הלקוח “משחקות” חלק במחיר העבודה. אם נבקש בקשות ספציפיות מהבונה: גופן ייחודי בתשלום, תפריט מיוחד וכו', למעשה נעלה את המחיר. בנוסף לכך, בהתאם להסכם בין שני הצדדים, תיקונים נוספים בתוצר הסופי עלולים להוביל לעליית המחיר גם כן.
- *“אקסטרות” – שירותים נוספים: פעמים רבות, שירות בניית האתרים בא יחד עם שירות הזנת תכנים, ו/או ”פנינים” נוספות. 1 + 1? אז זהו… שלא. על כל תוספת שכזו, המחיר “מתנפח”. ובכל זאת, החלטתי לסמן את הסעיף בכוכבית, שכן עדיין מדובר באקסטרות, תוספות. לא באמת מדובר בחלק מבניית האתרים הבסיסית, אך במציאות, הן בהחלט משולבות בחבילות הבנייה לעיתים תכופות.
דבר איתי במספרים… מה טווח המחירים? טוב, לאתר תדמית ממוצע, מחיר בניית האתר צפוי לנוע בין 2,000-5,000 ₪ בישראל. נכון, בהתחלה מדובר בהלם לא קטן. ובכל זאת, מניסיון אישי, מדובר בהשקעה משתלמת לטווח הארוך.
אני מתחייב לספק הצעת מחיר מפורטת, בהתאם לכלל המרכיבים שהצגתי בעמוד.